Tuinonderhoud

Wij streven naar een tuin die een leven lang mee gaat. De tuinen die de mannen van DONKERWIT aanleggen zijn duurzaam en overzichtelijk wat betreft tuinonderhoud.

Geniet langer zonder zorgen

Om lang en zonder zorgen van de tuin te genieten, kunnen onze mannen het onderhoud uit handen nemen. Regelmatig tuinonderhoud zorgt voor het behoud van uw mooie tuin. Denk aan snoeien, winterklaar maken, boomverzorging en onkruidbestrijding.

contract of eenmalig tuinonderhoud?

Wij werken met diverse onderhoudscontracten. Maar eenmalig tuinonderhoud zoals het snoeien van een hoge boom of het verticuteren van het gazon, behoort ook tot de mogelijkheden.

Alweer onkruid?

Groeit het onkruid boven uw tegels uit? De mannen van DONKERWIT gaan de strijd met het onkruid, zowel duurzaam als biologisch, aan.

ONKRUID BRANDEN

Sinds 2017 mogen wij als hoveniers het onkruid niet meer chemisch bestrijden, oftewel "onkruid spuiten" is verboden. Sindsdien gebruiken wij de onkruidbrander. Het onkruid sterft af maar het milieu blijft bespaart. 

BRUINE HAAG

Bruine of dore takken in uw coniferenhaag? Dit kan allerlei oorzaken hebben. Soms zijn de coniferen te drastisch gesnoeid of is er een magnesiumgebrek. Helaas is een schimmel vaak de werkelijke oorzaak. Er zijn diverse schimmels actief, onze mannen adviseren u graag over de juiste oplossing.

Neem contact op

tuin winterklaar

Tijdens de winterperiode ook een nette tuin en goed voorbereid de lente in gaan? Het voorbereiden van uw tuin op de winter nemen wij graag uit handen. Wel zo fijn wanneer het u het aan tijd ontbreekt of u geen groene vingers heeft.

Tuinonderhoud in de winter

Denk aan bijvoorbeeld de vijver schoonmaken, de heesters snoeien, afgestorven blad en bloemen verwijderen maar ook voor de laatste keer het gras maaien. Een winterklare tuin betekent naast een opgeruimde tuin ook een uitbundige bloei in het voorjaar. Bel in september naar 0229-844026 en maak alvast een afspraak.

BOOM KAPPEN

Ook worden, tijdens de wintermaanden, de meeste bomen gesnoeid , maar in de zomer kunnen bijvoorbeeld de berk en de plataan worden gesnoeid.

Bomen die gekapt moeten worden halen we op een veilige en verantwoorde manier neer. Al het afval wordt netjes afgevoerd. De stronk kunnen wij vervolgens machinaal wegfrezen of handmatig rooien.