Tuinaanleg & Tuinrenovatie

Is het tuinontwerp definitief en de begroting kloppend met het budget, dan kan de aanleg van uw tuinrenovatie beginnen.

Tuinaanleg of tuinrenovatie is werk voor de specialist. De mannen van DONKERWIT zijn geen hoveniers, zij zijn tuinmakers. Wat zij goed kunnen? Dat is toch wel het echte bouwen. Onze mannen hebben passie voor techniek en maken het onmogelijke mogelijk. Denk aan op maat gemaakte houten pergola’s en overkappingen. Van beschoeiingen tot zwemvijvers. Niets is hen te gek. Met hoogwaardige materialen bouwen onze vakmannen de beste onderhoudsvriendelijke tuinen, waardoor u zonder zorgen en lang kunt genieten van uw tuin.

Tuinrenovatie

Is uw huidige tuin toe aan een nieuw uiterlijk? Of het nu om grote aanpassingen of kleine aanpassingen wij denken graag met u mee. Wij houden van de uitdaging om uw bestaande tuin weer nieuw leven in te blazen.

Neem contact op

Overkapping

Een overkapping zorgt er voor dat u nog meer uit uw tuin haalt. Een overkapping biedt beschutting tegen de wind maar ook tegen de zon. Een terrasoverkapping noemt men ook vaak een veranda oftewel binnen en buiten wordt met elkaar verbonden. Maar een overkapping aan een tuinhuisje kan ook vele voordelen bieden.

Overkapping op maat

De mannen van DONKERWIT maken graag voor u een overkapping op maat, geheel naar uw wensen. Wij gebruiken het meest geschikte hout voor uw overkapping.
Vertel ons uw wensen voor uw overkapping en wij maken graag vrijblijvend een offerte.

 

 

 

 

 

Pergola

Wilt u een rechte robuuste pergola met een schommel voor de kinderen? Wat u ook kiest, een pergola is altijd een verrijking voor de tuin.

Een pergola creëert een aparte en toch open ruimte, verbindt ruimtes aan elkaar en zorgt in combinatie met klimplanten voor een natuurlijke schaduwplek. Deze houten constructies worden op maat en ter plaatse gemaakt.

De mannen van DONKERWIT werken enkel met A-kwaliteit en milieuverantwoorde houtsoorten zodat u er lang van kunt genieten.

 

 

 

Sierbestrating

Keramische tegels, oude waaltjes of Braziliaans leisteen? Sierbestrating voor uw oprit, terras of looppaden zorgt voor structuur en geeft sfeer.

Grote tuintegels?

Grote tuintegels van 100 bij 100 cm. zijn de laatste jaren een tuintrend. De weinige voegen zorgen voor een rustig resultaat en moderne uitstraling. Deze zware tuintegels zijn voor onze mannen geen enkel probleem. Het werken met speciaal apparatuur zorgt voor de juiste verwerking.

Graag geven wij u advies over sierbestrating en laten we voorbeelden zien van verschillende soorten natuursteen of gebakken stenen.

 

meer sierbestrating

 

 

 

Beschoeiing

Heeft u een tuin aan het water?  Een beschoeiing beschermt uw tuin tegen het water.  Ook kan een beschoeiing uw aflopende tuin vergroten. Het aflopende deel wordt vol gestort met grond en samen met de beschoeiing is er opeens ruimte gecreëerd voor bijvoorbeeld een terras.

Wij kunnen ons inmiddels specialist noemen in het aanbrengen van beschoeiingen, ook wel grondkering of oeverbescherming genoemd.

In 2012 heeft Cees Vlaar, dé leverancier van vele beschoeiingen in Noord-Holland, ‘het stokje’ overgedragen aan de tuinmakers van DONKERWIT.

 

meer beschoeiing

 

 

Vijver

Een vijver aanleggen is meer dan “een gat graven, vijverfolie erin en vullen maar”! De aanleg van een mooie heldere vijver is een vak apart.

Natuurlijk zwemvijver?

Kiest u voor een natuurlijke, een kunstmatige vijver of zelfs een zwemvijver? Welke plek in de tuin is het meest geschikt? Want vijverplanten willen graag zon. En zo zijn er nog veel meer factoren voor de perfecte vijver.

Onze mannen geven graag professioneel advies over de aanleg, het onderhoud en het biologisch evenwicht van vijvers.

 

 

 

Schutting

Erfafscheiding zoals een schutting of een beukenhaag, zorgen voor privacy in uw tuin. Er zijn houten en betonnen schuttingen, maar ook diverse natuurlijke alternatieven zoals een liguster, beuk of coniferenhaag.

Tuinschermen van bamboe, rietmatten, heide of gevlochten wilgentenen zijn ook handig voor bijvoorbeeld het camoufleren van een verweerde, oude of betonnen schutting. Welk materiaal u ook kiest, de mannen van DONKERWIT gebruiken enkel hoogwaardige materialen.

meer schuttingen

Vlonder

Een vlonder wordt net als een pergola, veranda of schutting ter plaatse op maat gemaakt. Vlonderplanken zijn verkrijgbaar in geïmpregneerd vuren, hardhout (bankirai) of kunststof (composiet).

Composiet vlonder

Composiet terrasdelen bestaan voor een groot gedeelte uit hout, maar ook uit kunststof. Vlonders van composiet zijn niet zo gevoelig voor verkleuren. Wij geven u graag advies over de voor- en nadelen van de diverse materialen.

 

 

 

Tuinaanleg projecten

Al onze projecten